LSF چگونه شکل گرفت :: مرکز سازه های قاب فلزی سبک LSF

مرکز سازه های قاب فلزی سبک LSF

Lightweight Steel-Frame Structures Institute LSFi

مرکز سازه های قاب فلزی سبک LSF

Lightweight Steel-Frame Structures Institute LSFi

LSF چگونه شکل گرفت

شنبه, ۴ مهر ۱۳۹۴، ۱۱:۵۴ ق.ظ

گروه ساخت وساز‌: با توجه به مسائل گوناگونی که در جهان امروز با آن مواجه هستیم و نسبت به تأنیات و تأملات توسعه پایدار و پیشرفت صنعتی سازی ساختمان‌، بی تردید LSF در نقطه عطف ساختمان های پایدار قرارگرفته و معنای واقعی صنعتی سازی را تداعی می نماید و در میان فناوری های گوناگونی که در طی این سال‌ها مطرح گردید تنها نوع صنعتی سازی بود که توانست جای خود را به خوبی در کشور باز کند و شرکت‌های بسیاری را به سمت خود بکشاند و مورد اقبال کارفرمایان بسیاری از بخش خصوصی و دولتی واقع شود‌.
در این مجال بر آنیم تا با بررسی مسائل رخ داده و علل و عوامل بروز حواشی و دلایل وضعیت موجود سلسله وار به این موضوع بپردازیم‌. مهم ترین محورهای مباحث ما شامل مروری بر فلسفه LSF شامل تاریخچه LSF‌، ویژگی‌ها و مزایا و معایب LSF‌، دلایل رویکرد جهان و ایران به LSF‌، شکل گیری صنعت LSF در جهان و ایران‌، وضعیت آیین نامه های LSF در جهان و ایران‌، الزامات طراحی و اجرای LSF‌، بررسی پروژه های انجام شده LSF در ایران و بررسی مسائل و راه کارهای پیش رو است‌. ازاین رو همراه با برخی شخصیت های مؤثر و کارشناسان فناوری طی سلسله مطالبی به بررسی و کارشناسی این موضوعات می پردازیم‌. مباحث را با آقای مسعود کریمیان‌، عضو ارشد کمیته تدوین آیین نامه طراحی و اجرای سازه های فولادی سرد نورد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری‌، عضو ارشد استاندارد ISO/TC98 و مبانی طراحی سازه‌ها و نایب رئیس کمیته SC2 و نماینده AISI در ایران و خاورمیانه پی می گیریم‌.


پیام ساختمان‌: به عنوان اولین سئوال یک مقدار در باره روند پیدایش سازه lsf توضیح بفرمایید‌.
به طور خلاصه ازحدود سال 1930 مؤسسه AISI به طور متمرکز روی سازه های سرد تحقیقات علمی خود را آغاز نمود و در سال 1939 با سرپرستی پروفسور جورج وینتر در دانشگاه های کرونل و واشنگتن پروژه تدوین آیین نامه طراحی سازه های سرد نورد آغاز گردید که نخستین ویرایش آن در سال 1946 منتشر گردید و این سیستم سازه ای به طور رسمی به مهندسی عمران راه یافت‌. در سال های بعد به ویژه با نسخه های 1996 و 2001 و 2004 و 2007 این آیین نامه با ویرایش های مجدد به یکی از پیشروترین آیین نامه های مهندسی سازه تبدیل شد‌. پس از انتشار همان نسخه نخست‌، بلافاصله کشورهای انگلستان و استرالیا نیز آیین نامه های بومی شده خود را از روی این ویرایش تدوین نمودند‌. با این روند پروسه طراحی سازه های قاب سبک سرد نورد آغاز گردید و از سال 1966 که نخستین مجتمع مسکونی در فلوریدا با این روش ساخته شد‌، رفته رفته با استقبال مهندسین مواجه گردید‌.
پیام ساختمان‌: وجه تمایز آن با دیگر سازه‌ها که در زمره صنعتی سازی نیز هستند در چیست‌؟
در سال 1990 که تکنولوژی CAD/CAM به صنعت معرفی گردید‌، تولید سازه های LSF نیز با این روش آغاز شد و شرکت هایی وارد سرمایه گذاری در این تکنولوژی شدند و در سال 2000 با تبدیل روند مهندسی و ساخت این سازه از ابتدای طراحی و محاسبات و نقشه کشی تا تولید مقاطع و اسمبلی قطعات و پنلایز و نصب و برپایی در محل کارگاه به یک پروسه نرم افزاری‌– سخت افزاری کاملا مکانیزه و اتومکانیزه این سازه با قرارگیری در ردیف نخست رنکینگ سیستم های ساختمانی کاملا پیش ساخته (‌Perfect Prefabricate‌) که در صنعتی سازی ساختمان‌، به یکی از پیشرفته ترین سیستم های ساختمانی جهان تبدیل گردید‌. به طوری که از سال های 2000 تا 2004 بیش از 8 هزار واحد در امریکا و 5 هزار واحد در کانادا و 3هزار واحد در استرالیا با این سیستم ساختمانی ساخته شدند ‌.
ادامه دارد...

انتهای خبر/پ
چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 223
فهرست مطالب شماره 223

۹۴/۰۷/۰۴
بازدید: ۲۴۹۹
LSSI Technical Admin

LSF

lsf

مسعود کریمیان

LSSI © 2012 All rights reserved.